Błąd w przekształcaniu wzoru
Kobra: | x | | x | | y | | 1 | | y−1 | | x | |
| − |
| = |
| −1 − |
| −1 = |
| −1 = |
| |
| y | | 1 | | x | | x | | x | | y−1 | |
Ale np. dla x = 2 i y = 3
24 sty 18:44
PuRXUTM: ale tego sobie nie możesz tak odjąć... po pierwsze nawiasy
| | y | | 1 | | y−1 | |
( |
| )−1− ( |
| )−1≠( |
| )−1 przynajmniej moim zdaniem |
| | x | | x | | x | |
24 sty 18:47
Kobra: Odwracając równanie −
Otrzymamy to −
24 sty 18:52
Kobra:
24 sty 19:14
Kobra:
24 sty 19:25
ZK: Wspolny mianownik dla y i 1 to nie jest y−1 tylko y
24 sty 21:53