matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak zapisać?
justyna:
Jak można inaczej zapisać wyrażenie aby 10 było przed nawiasem? 7
n
* 50 − 2
n
* 5 =
24 sty 18:17
Bogdan:
... = 7
n
*50 − 2
n−1
*2*5 = 10(5*7
n
− 2
n−1
)
24 sty 18:21
justyna:
człowieku wielkie dzięki
24 sty 18:24