odległość punktu od prostej
piotrek: wyznacz odległośc między równoległymi prostymi k i l o równaniach k: 5x + 12 y +1 =0, l: 5x +
12 y − 5=0.
Wyznacz odległośc punktu A =(−2,3) od prostej o równaniu 3x − 4y +2=0
| | 5 | |
wyznac zodległośc punktu P =(3,−1) od prostej o równaniu y= |
| x +2 |
| | 12 | |
PROSZĘ O POMOC
7 cze 21:56
AS: Nie wmawiaj wszystkim że jesteś taki ciemniak w matematyce.
To nieprawda
Kliknij po lewej stronie na temacie <geometria analityczna>
następnie na <odległość punktu od prostej>
Tam znajdziesz potrzebny wzór i przykład.
8 cze 11:05
AS: Wynik powinien być: 6/13
8 cze 13:10