matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamiana funkcji na y=ax+b
wylewny:
Witam, potrzebuję do metody najmniejszych kwadratów zamienić funkcje y=a*b
x
, p=a*e
bt
oraz
a
y=
sprowadzić do postaci y=ax+b
e
bx
Logarytmy nie są moją najmocniejszą stroną dlatego mam z tym problem
24 sty 16:00
wylewny:
Odświeżam
24 sty 18:55