sprawdzenie
Monika: f(x)=x2+x−2
f((−2,1))=
f(−2)=f(1)=0
w zeszycie mam[−2,25;0)
24 sty 15:38
Aga1.: W zeszycie masz źle, bo wyżej piszesz ,że f(−2)=0, stąd do wykresu należy punkt (−2,0), jeśli o
to chodzi.
24 sty 15:46
Monika: | | 1 | |
tzn powinno być(−2 |
| ,0) |
| | 4 | |
24 sty 15:47
Monika: a jeszcze czy
| | ⎧ | x2−4x+3 gdy x≥0 | |
| |x| = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | x gdy x<0 | |
czy funkcja jest funkcją na?
24 sty 15:54
Aga1.: Masz obliczyć?
f((−2,1))=(−2,1)2−2,1−2=4,41−4,1=0,31
Nie rozumiem o co chodzi.
24 sty 15:55
Monika: (−2,1) tojest przedział
24 sty 16:26
Monika: ?
24 sty 16:58
Monika:
24 sty 18:28