Pochodna cząstkowa
kamnow: Pochodna cząstkowa po x i y
arctg x−yx+y
24 sty 14:45
Gosia: proszę o pomoc
u=(sinx)(siny)(sinz)
tylko sinz jest w potędze siny
2 kwi 15:02
huehuehue: u=(sinx)
(siny)sinz tak to wyglada ?
po x
| du | |
| = esinysinzlnsinx *(sinysinzlnsinx)' = |
| dx | |
| | sinysinzcosx | |
esinysinzlnsinx * |
| po y policz sama |
| | sinx | |
2 kwi 15:14
Gosia: po y podobnie jak po x trzeba obliczyć?
2 kwi 15:55
huehuehue: nie wiem co rozumiesz przez podobnie
jesli chodzi Ci o wykladnik e... to tak podobnie tylko pamietaj ze x i z to stala liczac po
y
2 kwi 16:40