matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
l
ola:
Wybierz liczbę k tak, aby prosta o równaniu y = (k + 5)x − 6 przechodziła przez punkt (4,2)
24 sty 14:24
kubkow:
wystarczy podstawić ten punkt do równania y = (k + 5)x − 6 punkt (4,2) 2=(k+5)4−6 2=4k+20−6 4k=−12 |:4 k=−3
24 sty 14:30