matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyliczyć całkując przez części
sprajcik:
Proszę o rozwiązanie takiej całki:
lnx
∫
√
x
24 sty 14:19
kamnow:
∫lnx *x
−
1
2
| u=lnx dv =x
−
1
2
| a dalej uv−∫du*v du=
1
x
v = 2x
1
/2
24 sty 14:40