matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tak ?
ola:
u{1}[2x−1}
1
pochodna to
?
(−2x−1)
2
24 sty 13:08
pigor:
... no to sprawdzam
−2
y '= ((2x−1)
−1
) ' = −1(2x−1)
−1−1
* (2x−1) ' = −2(2x−1)
−2
=
.
(2x−1)
2
24 sty 13:13
ola:
ok!
faktycznie czaasem zapominam o funkcji zlozonej !:( dziekiuje
24 sty 13:15