matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
hania:
oblicz (2 −
√
5
) (2+
√
5
)
24 sty 11:18
Janek191:
( a − b)*( a + b) = a
2
− b
2
zatem ( 2 −
√
5
) ( 2 +
√
5
) = 2
2
− (
√
5
)
2
= 4 − 5 = − 1
24 sty 11:24