fajne zadanko , ale brak pomysłu :( :D 2)Wysokość trójkąta równoramiennego popro
wojtek210696: 2)Wysokość trójkąta równoramiennego poprowadzona do podstawy i odcinek łączący środek podstawy
zee środkiem ramienia mają długość 1. Oblicz długość podstawy trójkąta.
doszedłem tylko do tego, że ramie ma 2. i tyle
proszę o pomoc
24 sty 11:15
wojtek210696: ok, kształcenie czytania ze zrozumieniem

nie doczytałem , żę h = 1
a więc banał
4= 1 + a2
a=
√3
2a (podstawa ) = 2 pierw z 3
24 sty 11:24
wojtek210696:
24 sty 11:24