matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
elza:
Czy mógłby mi ktoś powiedziec czy dobrze policzyłam granice lewostronna i prawostronną
x
3
+ 3
2
gdy x−> −1
−
lim
=
= +
∞
x
2
−1
0
+
x
3
+ 3
2
gdy x−>−1
+
lim
=
= −
∞
x
2
−1
0
−
x
3
+ 3
3
gdy x−>1
−
lim
=
= −
∞
x
2
−1
0
−
x
3
+ 3
3
gdy x−>1
+
lim
=
= +
∞
x
2
−1
0
+
24 sty 01:01
asdf:
ok
24 sty 01:03