matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
tom:
Wykaż, że liczba a=
√
14+6
√
5
−
√
5
jest naturalna.
23 sty 22:50
zombi:
√
14+6
√
5
−
√
5
=
√
(3+
√
5
)
2
−
√
5
=3+
√
5
−
√
5
=3
23 sty 22:51
liceum:
a=
√
(3+
√
5
)
2
−
√
5
=|3+
√
5
|−
√
5
=3∊N
23 sty 22:51