matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać takie równanie
Diana9:
7*3
x+1
−5
x+2
=3
x+4
−5
x+3
23 sty 22:19
liceum:
3
x+1
(3
3
−7)=5
x+1
(25−5) 3
x+1
*20=5
x+1
*20 | :20*5
x+1
3
(
)
x+1
=1
5
x+1=0 x=−1
23 sty 22:23