układ równań
cinek: jak rozwiązać ten układ równań w miarę szybki sposób?
2x2+2xy+4xz−1=0
2xy+2y2+4yz−1=0
xz+yz+2z2−1=0
23 sty 22:16
cinek: up
23 sty 22:34
cinek: up
24 sty 10:17
asdf: macierz
24 sty 10:21
Saizou : w miarę szybko wpisać do wolframa
24 sty 10:33
PW: Teraz już szybko, trzeba tylko wyjaśnić − dlaczego dopuszczalne było dzielenie kolejnych równań
przez x, y i z.
24 sty 12:30
PW: Oczywiście w trzecim równaniu zjadło mi dwójkę, powinno być
24 sty 12:31
pigor: ... a z pierwszych dwóch równań mamy już x=y i x≠y

i podstawic do 3−ego itd.
24 sty 12:34
pigor: y=x podstawić do 3−ciego i np. rozwiązać jako kwadratowe zmiennej z , gdzie x parametr ,
może coś wyjdzie ciekawego
24 sty 12:36