matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
srednia arytmetyczna.
melania:
srednia arytmetyczna 3 liczb x,y,z jest rowna 1.Wariancja tych liczb jest rowna 6 .oblicz sume kwadratow liczb x,y,z
23 sty 21:50
Mila:
x+y+z
x
s
=
=1
3
x
2
+y
2
+z
2
δ
2
=
−x
s
2
=6 ⇔
3
x
2
+y
2
+z
2
−1
2
=6 ⇔
3
x
2
+y
2
+z
2
=7 ⇔
3
x
2
+y
2
+z
2
=21
24 sty 15:58