matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij tożsamość
Cusack:
sin4x+sin6x
=ctgx
cos4x−cos6x
Licznik i mianownik trzeba rozpisywać z wzorów na sinx+siny= ... i cosx+cosy=... czy da się to zrobic jakoś prościej?
23 sty 21:44
Rough:
ma ktoś jakiś pomysł?
23 sty 22:22
Mila:
2 sin(5x)*cosx
L=
=
−2*sin(5x)sin(−x)
cosx
=
=ctgx =P
sinx
dla sinx ≠0 i cos(4x)≠cos(6x)
23 sty 23:41