?
Równanie różniczkowe:
Podpowie ktoś jak rozwiązać takie równanie dla a < 0
x2 y''(x) + x y ' (x) + a y (x) = 0
23 sty 19:36
Krzysiek: poszukaj rozwiązań: równanie różniczkowe Eulera.
23 sty 19:48
Równanie różniczkowe: gdzie
23 sty 19:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
najlepiej w swoich notatkach
23 sty 19:54
Równanie różniczkowe: nie mam tego niestety.
23 sty 19:56
Krzysiek: rozwiązania szukasz w postaci y=xr
następnie rozwiązujemy równanie charakterystyczne i w zależności od Δ rozwiązanie jest różne.
23 sty 20:03
Równanie różniczkowe: możesz napisać tylko jak zacząć? dalej spróbuję sama.... proszę
23 sty 20:04
Równanie różniczkowe:
23 sty 20:12
Równanie różniczkowe:
23 sty 20:40
Krzysiek: no napisałem wstaw do równania: y=xr
y'=rxr−1 itd. i wyliczasz 'r'
w zależności od Δ postać rozwiązania ogólnego jest różna−to musisz sobie znaleźć w książce lub
w internecie.
23 sty 20:56