Mila prosze daj wskazówke sam tego nie zrobie:((
abuzabi: graniastosłup prawidłowy trójkatny o krawedzi podstawy 18 i wysokosci 9√3 przecieta
płaszczyzna przez jedna z krawedzi podstawy i nachylona do podstawy pod katem a
a)dla a=60 oblicz pole otrzymanego przekroju
23 sty 17:18
Mila: Czy masz odpowiedź?
Czy dokladnie zapisałeś treść?
23 sty 17:45
abuzabi: graniastosłup prawidłowy trójkatny o krawedzi podstawy 18 i wysokosci 9√3 przecieta
płaszczyzna przechodzaca przez jedna z krawedzi podstawy i nachylona do podstawy pod katem a
.a)wyznacz miarę kąta a,dla którego otrzymany przekrój jest trójkątem.Wykonaj rysunek
pomocniczy b)dla a=60 oblicz pole otrzymanego przekroju
23 sty 17:49
abuzabi: tak jest o odpowiedz to b)54(6−√3),
23 sty 17:50
abuzabi: Mila mogłbys spróbowac albo jakis inny inteligentny mozg
23 sty 18:00
Mila: Oczywiście zrobię, cierpliwości.
Teraz to zupełnie inaczej się podchodzi do zadania.
23 sty 18:01
abuzabi: ok
23 sty 18:03
Mila:

a) H=9
√3
h=9
√3 i H=9
√3⇔ΔC
1CE jest prostokątny i równoramienny ;α=45
0
Dla α>0 i α≤45 przekrój jest Δ.
dla α>45
0 i α<90
0 przekrój jest trapezem
cdn
23 sty 18:10
abuzabi: Mila mogłbys pomoc prosze
23 sty 18:53
Mila:

h=9
√3
H=9
√3
h
p=18
OE=9
OC=9
√3−9
C
1P=9
√3−9
x=18−6
√3 przelicz sobie
| | 18+18−6√3 | |
PABKL= |
| *18 =324−54√3=54*(6−√3) |
| | 2 | |
i to koniec
Może jest gdzieś literówka/
23 sty 19:06
abuzabi: ok,dzieki
23 sty 20:05
Mila:
24 sty 00:47