matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć pochodną funkcji :
XX:
jak obliczyć pochodną funkcji : 5
x
− 3
x
/ tgx
23 sty 17:14
kp:
(a
x
)' = a
x
* lna (tgx)' = 1/cos
2
x (f(x)/g(x))' = (f ' * g − f * g')/g
2
23 sty 17:22