matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o rozwiązanie zadania:
emeryt:
Proszę o rozwiązanie zadania:
cosx
∫
dx
4+sin
2
x
23 sty 17:02
asdf:
1000
23 sty 17:05
emeryt:
pfff śmieszne...
23 sty 17:06
Mila:
[sinx=t; cosxdx=dt]
dt
∫
dt dokończ
4+t
2
23 sty 17:12
emeryt:
A tym sposobem ? Dobrze?
cosx
1
2cosx
1
∫
=
∫
=
ln|4+ln
2
x|+C
4+sin
2
x
2
4+sin
2
x
2
23 sty 17:16
emeryt:
?
23 sty 18:33