matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
blagam pomozcie
ankA:
oblicz 13 wyraz ciagu geometrycznego −1, 2, −4, 8... . pomozecie
!
23 sty 16:48
zombi:
a
1
=−1
a
n+1
a
2
q=
=
=−2
a
n
a
1
a
n
=a
1
*q
n−1
23 sty 16:49
stanislaw:
a
1
3
= −1* (−2)
1
3
−
1
a
1
3
= −1* (−2)
1
2
a
1
3
= −1*4096 a
1
3
= −4096
23 sty 16:57
ankA:
dziekuje
23 sty 17:11