.
ilona_508: Liczba log52+log54+log55 jest równa ?
23 sty 14:13
krystek: zastosuj logan=nloga
23 sty 14:15
Vizer: logabn = nlogab, znamy ?
23 sty 14:15
ilona_508: ok spróbuje zrobić pod ten wzór
23 sty 14:16
Ajtek:
Albo trochę trudniej:
logab+logac=loga(b*c)
i am*an=am+n
23 sty 14:18
Ajtek:
Witam
krystek,
Vizer 
.
23 sty 14:19
krystek: Czy trudniej, Ajtku ?
23 sty 14:19
ilona_508: wyszło mi 12 log5
23 sty 14:21
Ajtek:
Trochę bardziej zagmatwanie

.
Nie 12 log5.
23 sty 14:23
ilona_508: to jest test i w odpowiedzi po rozwiązaniu mam że wyszło dobrze
23 sty 14:25
Ajtek:
To źle przepisałęś przykład w takim razie bo: 2+4+5≠12
23 sty 14:26