Jak obliczyć macierz?
???: Jak obliczyć macierz gdy mam coś takiego?
X*A=B−X
23 sty 13:06
???: przenosimy na drugą stronę czy jak? bardzo proszę o pomoc
23 sty 14:21
MQ: Mnożysz z lewej strony przez X−1, czyli macierz odwrotną do X
X−1*X*A=X−1*B−X−1*X
23 sty 14:44
Janek191:
Może tak :
X*A = B − X
X*A + X = B
X*( A + I ) = B
x*( A + I ) * ( A + I) −1 = B * ( A + I )−1
X = B *( A + I ) − 1
I − macierz jednostkowa
23 sty 14:52
???: Dziękuję bardzo za pomoc. Bardzo mi pomogliście
23 sty 21:51
???: Dziękuję bardzo za pomoc. Bardzo mi pomogliście
23 sty 21:51