Algebra
krzysiek: Proszę o pomoc w uzupełnieniu definicji:
Wektory {u1,u2,...,un} z przestrzeni liniowej U nad ciałem K są ........................ ⇔
∀(λ1,λ2,...λn∊.................) ∑λiui=0 ⇒ ∑λi2=0
gdzie ∑ wygląda tak:
n
∑
i=1
23 sty 12:18
pigor: ...
są ... ................... musisz wybrać liniowo zależne, czy liniowo niezależne , a
λ
i , to ... liczby (jakie ?) . ...
23 sty 12:42
krzysiek: liniowo niezależne i liczby rzeczywiste?
23 sty 13:01
Janek191:
Liniowo niezależne i współczynniki ∊ K
23 sty 13:17
krzysiek: okej, dzięki wielkie

a tak przy okazji, możecie polecić jakąś sensowną stronę z zapisanymi formalnie definicjami z
algebry?
23 sty 13:22
Janek191:
Może coś takiego − wpisz : Algebra abstrakcyjna
23 sty 13:29
Janek191: Algerbra abstrakcyjna
math.hosted.pl/math ...
skrypt
23 sty 13:34
krzysiek: Świetnie, od razu znalazłem kilka rzeczy, które się mogą przydać, jeszcze raz wielkie dzięki za
pomoc
23 sty 13:35