matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
ilona_508:
20%liczby x jest równe log
5
2 .Zatem ?
23 sty 11:12
pigor:
...np 20%x= log
5
2 /*5 ⇒
x=5log
5
2
i tyle, lub dalej (zależy czy to test, i czy taka odp. jest, czy nie) ⇔ x=log
5
2
5
⇔
x=log
5
32
. ...
23 sty 11:23