napisz równanie kierunkowe prostej l:-2x+y-3=0
adi: napisz równanie kierunkowe prostej l:−2x+y−3=0
23 sty 10:10
Aga1.: Przekształć do postaci y=ax+b
23 sty 10:12
Sheppard: musisz z tego rownania wyznaczyc Y czyli
−2x+y−3=0 przenosisz −2x na prawa strone zmieniajac znak na przeciwny i tak samo z −3 i
wychodzi
y=2x+3
23 sty 10:19
adi: no tak
y=2x + 3
i co dalej ?
23 sty 10:23
camus: Koniec.
23 sty 10:24
adi: dzięki ,nie wiedziałem że to takie proste
23 sty 10:25
pigor: ... no właśnie bo tak uczą dzisiaj w szkołach, że
postać ogólna prostej i jej same zalety, to niestety ...

wyższa matematyka,
ja nazywam to debilizmem szkolnym
23 sty 13:01