matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć elastyczności cząstkowe i gradient dla funkcji Cobba-Douglasa
Kituszek:
Obliczyć elastyczności cząstkowe i gradient dla funkcji Cobba−Douglasa.
1
3
P(K,L)=2K
L
4
4
dla K=1 i L=16 Czy funkcja ta jest jednorodna
23 sty 10:05