matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
max lokalne
ula:
F(x,y)=9x
3
−y
3
−432x +13,5y
2
w którym z punktów (4,0) czy (−4;9) funkcja osiąga maksimum lokalne? Obliczyłam f ``xx = 54x i f `` yy = −6y + 27 jak teraz sprawnie sprawdzić który z tyc punktów bedzie maksimem?
22 sty 20:57
ula:
prooosze o pomocc
22 sty 21:09