Logarytm
Ratarcia: Czy log325 to to samo co 12log35 ?
22 sty 20:54
ICSP: nie
22 sty 20:59
22 sty 21:14
Ajtek:
Ty masz log
325 a nie log
35
2 
.
22 sty 21:17
Edyta PK:
log325=log35*log35
22 sty 21:20
Janek191:
Tak : logaα x = ( 1/α) * loga x
22 sty 21:21
Janek191:
aα − podstawa logarytmu
22 sty 21:22
Ratarcia: no to tak czy nie ?
22 sty 21:24
wojtek: słuchaj mógłbyś mi pomóc z tymi logarytmami. Nikt mi nie odpisał, dodałem zadanie z 10 min
temu, jest parę linijek niżej. Mam również problem z log do potęgi.
22 sty 21:24
Ajtek:
Nie!
22 sty 21:25
Ratarcia: No tak Jankek191 dokładnie o to mi chodzi.
22 sty 21:27
Eta:
Jeżeli podstawą tego logarytmu jest 3
2
to
| | 1 | |
a jeżeli podstawą jest tylko 3 to: log325= (log35)2 to ≠ |
| log35 |
| | 2 | |
22 sty 21:28
Ratarcia: Przecież wyraźnie napisałam ,że w podstawie jest 3
2 ...
Dzięki Janek191, dzięki Eta
22 sty 21:30