Fizyka
Licealista: Fizyka ` luzik kinematyka, nie olewajcie.
| | m | |
Oblicz jaką drogę przebędzie ciało poruszające się z przyspieszeniem a = 2 |
| w ciągu |
| | s2 | |
czasu t= 4s? Jaką drogę przebędzie to ciało w czwartej sekundzie ruchu?
| | at2 | |
Pierwszą część zrobiłem korzystając ze wzoru s= |
| i wyszło mi 16m
|
| | 2 | |
Mam problem z drugą częścią zadania, w opdpowiedi jest 7m i za Chiny nie wiem skąd się to
wzięło.
22 sty 20:50
Mateusz: Poniewaz droga w czwartej sekundzie jest rowna roznicy s4−s3
22 sty 20:53
PW: W czwartej sekundzie = między końcem trzeciej a końcem czwartej.
22 sty 20:53
+-: ile było po 3 sek?
22 sty 20:53
Licealista: Czyli podczas t= 1s?
22 sty 20:54