matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Kikiriki :
Czy mógłby mi ktoś sprawdzić? Pierwsza pochodna funkcji
1
ln(x
2
+4) +
x
2
2
1
f`(x) =
+ 2x
x
2
+4
22 sty 20:31
krystek:
masz złożoną funkcję f'=(lnu)'*u' gdzie u=x
2
+4
22 sty 20:33