matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
nana12:
o ile procent nalezy wydluzyc boki kwadratu by jego pole wzroslo o 44%?
22 sty 20:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
początkowa dlugość boku: a poczatkowe pole = a
2
144a
2
12a
nowe pole = 144%a
2
=
= (
)
2
100
10
czyli nowa dlugość boku to .... ile
więc o ile procent trzeba zwiększyć długość boku
22 sty 20:07