granica
marcin: lim0+(3x−1)lnx
nie bardzo wiem jak się za to zabrać. mógłby mi ktoś pomóc?
22 sty 19:25
marcin: poprawka w potędze powinien być logarytm z 1/x
22 sty 19:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
lim ab = lim eln (ab) = lim eb * ln a = elim (b * lna) = ... i dzialasz dalej
22 sty 19:31
marcin: ok utknąłem przy
lim(−lnx)ln(3x−1)=..
22 sty 19:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
masz symbol −
∞*(−
∞)
czy to jest symbol nieoznaczony
22 sty 19:49
marcin: | | ∞ | | 0 | |
tak ale musze jakoś przejść do |
| albo |
| |
| | ∞ | | 0 | |
22 sty 19:53