matematykaszkolna.pl
łoki: wiem że to forum matematyczne, ale zna się ktoś na programowaniu?
22 sty 19:12
PW: Są tu tacy, co piszą procedury w językach, których nazwy w ogóle nie znałem. Napisz konkretny problem, na pewno się odezwą.
22 sty 19:40
Mateusz: Jaki język, srodowisko? Jaki program do napisania?
22 sty 19:41
Mateusz: Ewentualnie z czym masz problem algorytmu nie znasz? czy moze znasz ale nie radzisz sobie z jego implementacją? czy jakis inny problem? Napisz o co konkretnie chodzi.
22 sty 19:43
łoki: muszę odpowiedzieć na pytania zamknięte: 1.Które z przypisań są poprawne jeśli 'a' jest całkowite a 'b'i 'c' są adresami zmiennej całkowitej: A. b=c+a B. a=b−c C. *a=c D. b=&a 2.Jaką wartość zwróci wyrażenie ++a−−b gdy a=3 i b=2 A. 5 B. 6 C. 11 D. 9 3.Która z definicji funkcji jest poprawna: A. void function (char*s){puts(s);} B. function (char*s){puts(s);} C. int function (char*s){puts(s);} D. void function (charalne*s){puts(s);return s;} 4.Króre zprototypów funcji wskazuje na funkcje mające zwrócić nalicozne w jej ciele wartości: A. intf (void) B. intf (*int) C. voidf (int,int*) D. voidf (int) 5.Które z deklaracji zmiennych jest niepoprawna: A. long a B. int*a C. float **a D. long double a 6.Która z definicji jest poprawna: A. record {float a;int b;} B. float struct {float a; int rekord;} C. record ms {float a; int b;} D. struct ms {float a; int record;} 7.Która z instkrukcji jest poprawna w języku C: A. if(a>0) then m=a else m=−2 B. if (a>0) then m=a C. if (a>0) m=a else m=a−2 D. if a>0 m=a; else m=a−2 8.Ile razy zostanie wykonana instrukcja1: for(i=1; i<7;i++){if i=3) continua; instrukcja1; A.7 B.5 C.6 D.8 9.Zdefiniowana zmienną char*[]={"mnklaiu","abcdbga"}. Jaki znak zostanie zwrócony przez wyrażenie *(*(a+1))+4; A. 1 B. b C. a D. c
24 sty 17:56
łoki: wie ktoś?
24 sty 21:33
Mateusz: 1) D 2) A 3) A 5) jak dla mnie wszystkie 6)B 7) C 8) 5 choc jest zle zapisany warunek w ifie 9) domyslam sie ze a jest ową zmienną tablicową wiec odp A najbardziej pasuje choc to i tak naciągane
24 sty 21:36
łoki: dzieki
24 sty 22:30