łoki: wiem że to forum matematyczne, ale zna się ktoś na programowaniu?
22 sty 19:12
PW: Są tu tacy, co piszą procedury w językach, których nazwy w ogóle nie znałem.
Napisz konkretny problem, na pewno się odezwą.
22 sty 19:40
Mateusz: Jaki język, srodowisko? Jaki program do napisania?
22 sty 19:41
Mateusz: Ewentualnie z czym masz problem algorytmu nie znasz? czy moze znasz ale nie radzisz sobie z
jego implementacją? czy jakis inny problem? Napisz o co konkretnie chodzi.
22 sty 19:43
łoki: muszę odpowiedzieć na pytania zamknięte:
1.Które z przypisań są poprawne jeśli 'a' jest całkowite a 'b'i 'c' są adresami zmiennej
całkowitej:
A. b=c+a
B. a=b−c
C. *a=c
D. b=&a
2.Jaką wartość zwróci wyrażenie ++a−−b gdy a=3 i b=2
A. 5
B. 6
C. 11
D. 9
3.Która z definicji funkcji jest poprawna:
A. void function (char*s){puts(s);}
B. function (char*s){puts(s);}
C. int function (char*s){puts(s);}
D. void function (charalne*s){puts(s);return s;}
4.Króre zprototypów funcji wskazuje na funkcje mające zwrócić nalicozne w jej ciele wartości:
A. intf (void)
B. intf (*int)
C. voidf (int,int*)
D. voidf (int)
5.Które z deklaracji zmiennych jest niepoprawna:
A. long a
B. int*a
C. float **a
D. long double a
6.Która z definicji jest poprawna:
A. record {float a;int b;}
B. float struct {float a; int rekord;}
C. record ms {float a; int b;}
D. struct ms {float a; int record;}
7.Która z instkrukcji jest poprawna w języku C:
A. if(a>0) then m=a else m=−2
B. if (a>0) then m=a
C. if (a>0) m=a else m=a−2
D. if a>0 m=a; else m=a−2
8.Ile razy zostanie wykonana instrukcja1: for(i=1; i<7;i++){if i=3) continua; instrukcja1;
A.7
B.5
C.6
D.8
9.Zdefiniowana zmienną char*[]={"mnklaiu","abcdbga"}. Jaki znak zostanie zwrócony przez
wyrażenie *(*(a+1))+4;
A. 1
B. b
C. a
D. c
24 sty 17:56
łoki: wie ktoś?
24 sty 21:33
Mateusz: 1) D
2) A
3) A
5) jak dla mnie wszystkie
6)B
7) C
8) 5 choc jest zle zapisany warunek w ifie
9) domyslam sie ze a jest ową zmienną tablicową wiec odp A najbardziej pasuje choc to i tak
naciągane
24 sty 21:36
łoki: dzieki
24 sty 22:30