matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiadomo ze sinαcosα= 2/3. Oblicz tgα + 1/tgα
Gosia:
wiadomo ze sinαcosα= 2/3. Oblicz tgα + 1/tgα
22 sty 19:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
= ctgx
tgx
sinx
cosx
sin
2
x
cos
2
x
tgx + ctgx =
+
=
+
=
cosx
sinx
sinxcosx
sinxcosx
1
=
= .... ile
sinxcosx
22 sty 19:09