matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Niunia:
(3
√
40
− 3
√
160
+ 2
√
810
) / 2
√
5
=
22 sty 18:55
anita:
i w czym problem : 3
√
40
=6
√
10
3
√
160
=12
√
10
2
√
810
=18p{19 6
√
10
−12
√
10
+18
√
10
=12
√
10
12
√
12
√
10
*
...
2
√
5
√
10
22 sty 18:59
Niunia:
dzięki
22 sty 19:12