matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
aga89:
Oblicz pierwiastek kwadratowy z podanej liczby: a) 2
√
2
+3 b)2
√
2
+
33
4
22 sty 18:44
Kaja:
a)
√
2
√
2
+3
=
√
2+2*
√
2
*1+1
=
√
(1+
√
2
)
2
=1+
√
2
22 sty 19:03
Kaja:
b)
√
2
√
2
+
33
4
=
√
1
4
+2
√
2
+
32
4
=
√
(
1
2
+
4
√
2
2
)
2
=
1
2
+
4
√
2
2
22 sty 19:12