matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
Karola:
oblicz cztery poczatkowe wyrazy ciągu (a
n
).
1+(−1)
n
a) a
n
=
n
b) a
n
= log
2
4
n
22 sty 16:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to podstaw za 'n' 1 2 3 4 i wyznacz wartości tych ciągów przykład
1+ (−1)
2
1 +1
a
2
=
=
= 1
2
2
22 sty 16:21
Karola:
a z tym logarytmem
22 sty 16:28
zombi:
a
n
=log
2
2
2n
=2n
22 sty 17:04