matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Jola:
Rozwiązać układ równań. Jak to ugryźć?
⎧
(x−1)
7
=−1
⎩
y
2
− x=9
22 sty 16:06
Jola:
nie wiem co z tą potęgą do 7
22 sty 16:09
ICSP:
(x−1)
7
= −1 ⇒ x = 0
22 sty 16:26
Jola:
dzięki
22 sty 18:13