uklad
abc: Mógłby mi ktos krok po kroku rozwiazac ten uklad rownan? bo jest prosty a ciagle mi cos nie
wychodzi

3a − 5c = 1 3b − 5d = 0
6a + 2c = 0 6b + 2d = 1
22 sty 15:55
Ajtek:
Pokaż obliczenia poszukamy błędu.
22 sty 16:00
abc: Nie mam obliczen, bo kolezanka probowala mi to zrobic ja jestem zbyt tepa z matmy, umie to
ktos?
22 sty 16:17
ICSP: Jak to próbowała

Całkowite podstawy to powinna zrobić bez problemu
3a − 5c = 1 // mnożę równanie przez −2
6a + 2c = 0
−6a + 10c = − 2
6a + 2c = 0 // dodając równania stronami :
−6a + 10c + 6a + 2c = −2 + 0
12c = −2
drugie w identyczny sposób
22 sty 16:20
Ajtek:
Cześć
ICSP
22 sty 16:22
ICSP: Witam witam
22 sty 16:23