logarythymsss
madziur: Liczba log 72 – log7 98 wynosi:
log7 2: 98= i ? co ma wyjsc
22 sty 14:17
22 sty 14:23
madziur: skad jedna czterdziesta dziewiata ?
22 sty 14:26
madziur: przeciez 2 : 98 = 0, 02 i 7
x = ? ? ?
22 sty 14:27
Ajtek:
| | 2 | | 1 | |
Skróciłem przez dwa |
| = |
| |
| | 98 | | 49 | |
22 sty 14:28
madziur: aaaaaaa

dziekówki
22 sty 14:29
Janek191:
log17 2 − log7 98 = log7 2/98 = log7 1/49 = − 2 , bo 7−2 = 1/49
22 sty 14:30
Janek191:
Miało być :
log7 2 − log7 98 = log7 2/98 = log7 1/49 = − 2,
bo 7−2 = 1/49
22 sty 14:32