Pomocy ;/
Aniula:
zad. XI
1.Rozwiąż równanie 2x2 + 9x – 5 = 0
2.Rozłóż wielomian na czynniki metodą grupowania wyrazów W(x) = x5 + x3 – x2 – 1
Zad.XII
1.Daną funkcję y = 2x2 – 4x + 5 przedstaw w postaci kanonicznej.
2.Rozwiąż nierówność 2x3 + x2 – 6x – 3 ≥ 0
Zad. XIII
1.Rozwiąż równanie 2x2 – x – 7 = 0
2.Wykonaj działanie (3x2 – 2)(x3 + 2x – 1) =
Zad. XIV
1.Rozwiąż równanie x4 – 5x2 + 4 = 0
2.Rozłóż wielomian na czynniki wyłączając wspólny czynnik poza nawias W(x) = 6x3 – 12x2 – 18x
Zad. XV
1.Rozwiąż nierówność (2 – x)(3x + 1)(2x – 3) > 0
2.Naszkicuj wykres funkcji y = 5(x – 1)2 – 7
22 sty 13:15