Ciągi
Olka: Czy może ktoś mi sprawdzić czy dobrze zrobiłam to zadnanie.? Oblicz granice
| | √n2−n−n | | (√n2−n−n)(√n2−n+n | |
limx→∞ |
| = limx→∞ |
| = limx→∞ |
| | 3n | | 3n(√n2−n+n | |
| | n2+n−n2 | | 1 | |
|
| = |
| |
| | 3n(√n2−n+n) | | 3 | |
22 sty 12:49
camus: Źle.
22 sty 12:54
Olka: A możesz mi napisać gdzie zrobiłam bład?
22 sty 12:56
camus: Tak na samym końcu. √n2−n+n pozostawiłaś w mianowniku nic z nim nie robiąc.
22 sty 13:06
Olka: Zrobiłam tylko przez pomyłke opósciłam to dziłanie a wiec mam tak
| n | | 1 | | 1 | |
| = |
| czyli |
| |
| n(3 √n2)n−√nn−nn | | 3 √1−1 | | 3 | |
22 sty 13:18
camus: Mam do ciebie takie malutkie pytanka.
1) Ile to jest 3(x+1)?
2)Czy √x−2 = √x−√2?
22 sty 13:22
Olka: 1) 3x+3
2)nie
22 sty 13:24
Olka: Ale nadal nie wiem do czego zmierzasz zadają mi te pytania
22 sty 13:25
camus: Popatrz na to co napisałaś o 13:18.
22 sty 13:30