matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna
zuza:
Oblicz pochodną 2ln(2x
2
−2)
22 sty 12:07
camus:
Podpowiedź" (ln x)' =
1
x
(f(g))' = f'*g'
22 sty 12:10
pigor:
... np. tak :
1
1
4x
y '= 2*
* (2x
2
−2) ' =
* 4x=
. ...
2x
2
−2
x
2
−1
x
2
−1
22 sty 12:11