matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
Kasia:
pochodna funkcji f(x)=4 x kwadrat cos(2x+5)
22 sty 11:58
camus:
(f*g)' = f'g+fg' (f(g))' = f'*g' f(x)=4x
2
cos(2x+5) f'(x) = (4x
2
)'cos(2x+5) + 4x
2
(cos(2x+5))'=...
22 sty 12:12