rozwiąż
Kama: sin3x+sinx−4cos2x
21 sty 23:29
Mila: nie ma znaku "="
21 sty 23:43
Kama: a faktycznie, powinno być sin3x+sinx=4cos2x
21 sty 23:47
Mila: | | 3x+x | | 3x−x | |
2sin |
| *cos |
| =4cos2x |
| | 2 | | 2 | |
2sin2xcosx=4cos
2x
2*2sinx*cosx*cosx=4cos
2x /:4
sinx*cos
2x−cos
2x=0
cos
2x(sinx−1)=0
cos
2x=0 lub (sinx−1)=0 dokończ
21 sty 23:57
kasia: Mila, ja mam jeszcze pytanko, jakbyś mogła wrócić do tych moich zadań z równaniami
trygonometrycznymi...
21 sty 23:58
Kama: dzięki wielkie
22 sty 00:03
Mila:
22 sty 00:04