Współrzędne w funckji kwadratowej
Kawonowy ^^: Wykresem funckji f(x)− x2+bx+x jest parabola o wierzchłoku w punkcie W . Wyznacz współczynniki
b,c oraz podaj wzór wartości funckji f.
a) W(0,0)
b)(−1,0)
c)(−1,−1)
21 sty 22:28
Kawonowy ^^: niech ktoś to chociaż wytłumaczy
21 sty 22:35
Kawonowy ^^: by;lbym wdzięczny
21 sty 22:36
Saizou : dla funkcji w postaci y=ax
2+bx+c mamy
21 sty 22:42
Saizou : albo prościej z postaci kanonicznej y=a(x−p)2+p ,gdzie współrzędne wierzchołka to W=(p:q)
21 sty 22:43
Saizou : y=a(x−p)2+q
21 sty 22:44
T:
1. Jeśli oczekujesz pomocy ... to choć przepisz bez błędów
(to nie zgaduj−zgadula)
2. Jeśli punkty należą do wykresu funkcji ... to ich współrzędne spełniają wzór funkcji
21 sty 22:44