potęgi
zosia: pomoże ktoś? proszę
21 sty 21:54
Ajtek:
Czy to ma wygladać tak:
(6
2−8
1/3*10)
1/4
21 sty 21:59
zosia: takk
21 sty 22:02
Ajtek:
Podpowiem:
6
2=...
8
1/3=
3√8=...
Zatem (6
2−8
1/3*10)=.... a potem jeszcze pierwiastek stopnia czwartego z tej liczby.
A teraz sprawdź czy dobrze przepisałaś treść zadania
21 sty 22:05
zosia: ok wyszlo mi 2

dziekuje
21 sty 22:12
Ajtek:
To bzdura wyszła

Sprawdź poprawność zadania
21 sty 22:14
ZK: (62−3√8*10)1/4= (36−2*10)1/4=161/4=4√16=2
21 sty 22:20
Ajtek:
Kurcze, dlaczego ja widziałem tam razy 100

21 sty 22:21
ZK: Mialo byc jeszcze na koncu
21 sty 22:21
ZK: Ajtek. Znak ze pora spac.
21 sty 22:23
Ajtek:
Niekoniecznie. Rozkojarzonym strasznie, trzeba deską w czoło

.
21 sty 22:25