matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
|J
Botanik:
(x + 1)
2
Zbadaj przebieg zmienności funkcji i narysuj wykres y=f(x)=
2x
21 sty 21:46
Botanik:
x
2
− 1
Pochodna mi wyszła f'(x)=
2x
2
21 sty 21:51
zombi:
(x
2
−1)'*(2x)−(2x)'*(x
2
−1)
f'(x)=
(2x)
2
21 sty 22:04
Botanik:
lecz ja wyciągnełem przed nawias 2.I co dalej?
21 sty 22:07